5 Simple Statements About 10 Aşamada Tüp Bebek Explained
5 Simple Statements About 10 Aşamada Tüp Bebek Explained
Blog Article
Eğer yerleştirme işleminden sonra geride iyi kalitede embriyo veya embriyolar kalmış ise, anne-baba adayının onayı alınarak bu embriyolar ileride kullanılmak üzere dondurulup saklanır.
Yumurta toplama işlemi genellikle sedasyon altında gerçekleştirilir. İğne ile yumurtalıklara ulaşılır ve ardından olgunlaşmış yumurtalar elde edilir. Bu işlem genellikle ultrason rehberliğinde yapılır.
Ailenin tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyduğunun saptanabilmesi için bireylerin bir senelik periyotta korunmasız olarak cinsel ilişki yaşamış olmaları ve buna rağGuys çocuk sahibi olamamaları gerekmektedir.
Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere lawnımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.
Embriyo transferi ağrısız bir işlem olduğu için anestezi gerekmemektedir. Embriyo transferi ultrason eşliğinde yapılmaktadır. Embriyolar çOkay ince bir kateter lawnımıyla rahim içine transfer edilir.
Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere propertyımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.
Yumurtalar toplandıktan sonra laboratuvarda spermle işleme tabi tutulup embriyolar oluşturuluyor.
Embriyo transferinin ardından anne adayı regular hayatına geri dönebilir. Yapılan araştırmalar transfer sonrası hastanın devamlı yatak istirahatında takip edilmesinin yararsız olduğunu göstermiştir. Bu nedenle anne adayı kendini zorlamadan ordinary sosyal hayatına geri PCOS dönebilir.
Bu işlem için kadın ve erkek birlikte tüp bebek merkezine giderler. Yumurta toplaması hafif bir anestezi verilerek yapıldığı için anne adayının aç olması, son 6 saat besin ve sıvı almaması gerekir.
Kadınların evlenme ve anne olma yaşını ertelemesi nedeniyle yardımcı üreme tekniklerine son yıllarda ihtiyaç artmıştır. Gardenımcı üreme teknikleri dendiğinde aklımıza aşılama ve tüp bebek tedavisi gelir.
Bununla birlikte çiftlerin daha önce yaptırdıkları tahliller varsa hekim tarafından incelenir. Sonrasında hem kadın hem de erkek tarafından yaptırılması gereken testler belirlenir ve çiftler bu testler hakkında bilgilendirilir.
Daha sonra olgunlaşan yumurta hücreleri, ameliyathane ortamında toplanır ve uygun laboratuvar ortamında kaliteli sperm hücreleri ile bir araya getirilir.
3. aşama olan yumurta toplama aşaması oldukça emniyetli ve kısa süren ve anestezi altında yapılan bir işlem olsa da nadiren komplikasyonlar yaşanabilir. En sık karşılaşılan komplikasyon yumurta toplama iğnesinin geçtiği alanda vajina kanamalarıdır.
Tüp bebek tedavisinin uygulanabilmesi için öncelikle bireylere çeşitli testler yapılmaktadır. Anne ve baba adaylarının üreme hücrelerinde kalıtsal olarak tüp bebek tedavisinin başarı şansını sıfileıra indirecek bir etken tespit Polycystic Ovary Syndrome edilemez ise bu olumlu karşılanır ve tedavi süreci başlatılabilir.
Aslında kadının doğurma zamanları yaşa bağlı olarak gelişmektedir. Peki, bu aşılama ile tüp bebek arasındaki fark nedir? Eğer bir kadın 35 yaşının altındaysa ve kadın hastalıklarından dolayı büyük bir operasyon geçirmediyse ve eşinin de önemli bir sperm sorunu yoksa her ay düzenli bir ilişkiden sonra hamile kalınma oranı %25 olduğu biliniyor. ÇOkay fazla bebek isteyen fakat bebek sahibi olamayan insanlar vardır.